Personal från OSCE på plats i Ukraina. Foto: TT

Experter: ”Svarta lådan inte manipulerad”

Uppdaterad
Publicerad

De svarta lådorna från det malaysiska flygpanet MH17 anlände i dag till Storbritannien för analys. Och enligt expertisen finns inga tecken på sabotage av lådorna.

Experter kommer nu att gå igenom inspelningar med besättningens sista samtal från cockpit, och enligt ett uttalande från de holländska utredarna tyder inget på att någon försökt manipulera planets så kallade svarta låda.

– Röstinspelningen från cockpit har skadats, men delen som innehåller data är intakt. Det finns inte några bevis för att man försökt manipulera den, sa ansvarige för den holländska säkerhetsutredningen i ett uttalande under onsdagen, enligt Reuters.

Flight MH17

Tidskrävande arbete

Utredningen kommer under morgondagen att inleda det tidskrävande arbetet med att analysera den information som finns på planets svarta låda.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flight MH17

Mer i ämnet