Paret Wilson fick inte gifta sig i kyrkan dit de brukar gå, för att de är svarta. Foto: ABC News

Svart par fick inte gifta sig i lokal kyrka

Uppdaterad
Publicerad

Charles och Te'Andrea Wilson i Mississippi fick sitt livs chock när pastorn i församlingen de tillhörde meddelade att bröllopet inte kunde hållas i den tänkta kyrkan för att de var svarta, rapporterar amerikanska ABC News.

Bröllopet var planerat långt i förväg och skulle äga rum i den lokala kyrkan dit de brukar gå. Men dagen innan det var dags kom beskedet att bröllopet var tvunget att flyttas.

Det har aldrig förekommit bröllop för svarta i First Baptist Church i Crystal Springs sedan kyrkan öppnades 1883 och pastorn Stan Weatherford säger till ABC att det kom starka protester från några församlingsmedlemmar när det var på väg att förändras. Istället valde Weatherford att viga paret i en närliggande kyrka.

Beslutet har väckt stor upprördhet i det lilla samhället med ungefär 5000 invånare och kyrkan ser nu över sin policy inför eventuella framtida förfrågningar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.