Foto: TT

Femåring fick dröm uppfylld som Batkid

Uppdaterad
Publicerad

Miles har leukemi och fick, med hjälp av tusentals statister, sin högsta önskan uppfylld då han fick agera superhjälte för en dag och spärra in skurken Pingvinen.

Det var den femårige pojken Miles största dröm, att i en dag få vara superhjälte. Miles lider av leukemi och en amerikansk organisation som uppfyller sjuka barns önskningar såg till att hans dröm blev sann.

Över 15.000 personer anmälde sig frivilliga för att hjälpa till att förverkliga drömmen och på fredagsmorgonen började äventyret.

Han hämtades upp i full Batmanmundering och fick tillsammans med en fullvuxen läderlappen köras runt i San Fransisco i en Batmobil (en donerad Lamborghini).

Hans första uppdrag blev att rädda en kvinna som bundits fast på en järnvägsräls med en bomb på sig. Därefter stoppade skurken ”Gåtan” från att råna en bank och räddade det amerikanska fotbollslaget Giants maskot Lou Seal från kidnapparen ”Pingvinen”.

Tusentals San Fransiscobor följde under dagen Miles, eller Batkids hjältedåd och på slutet av dagen förärades han med nyckeln till staden.

President Barack Obama skickade ut en hälsning till Miles som var 18 månader när han diagnostiserades med kronisk leukemi.

– Snyggt jobbat Miles, du räddade Gotham.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.