Foto: TT BILD

FN: Inga besked om resolution mot Ryssland

Uppdaterad
Publicerad

FN:s säkerhetsråd fick under torsdagskvällen i en videokonferens del av Jan Eliassons observationer. Men något beslut om eventuella sanktioner mot Ryssland kommer att dröja, enligt FN-ambassadörer.

På en videolänk från Kiev rapportera Jan Eliasson de senaste dagarnas utveckling. Säkerhetsrådet som var samlat i FN:s högkvarter i New York, tog del av hans rapport bakom stängda dörrar.

– Det är en splittrad bild som kommer från området, jag har svårt att se att säkerhetsrådet ska kunna samlas kring något beslut de närmaste dagarna, sa den brittiske FN-ambassadören Mark Lyall Grant efter mötet.

Krimkonflikten

Inte heller den amerikanske FN-ambassadören Samantha Powers tror att det extrainkallade säkerhetsrådet kan enas om något uttalande, men poängterar att Ryssland är tämligen isolerad i rådet.

– Jag tror att dödläget i diskussionerna tyder på att det är stopp i förhandlingarna, och att Ryssland just nu är väldigt ensamma på sin kant just nu, sa Samantha Powers i ett kort uttalande efter att säkerhetsrådet brutit upp mötet sent på torsdagskvällen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krimkonflikten

Mer i ämnet