Foto: NRK

Fraktskepp brinner utanför Norge

Uppdaterad
Publicerad

Stort räddningspådrag har skickats till platsen.

Fraktskeppet Britannia Seaways, som befinner sig 70 nautiska mil väster om norska Florö brinner, det uppger flera norska medier.

Försöket att stoppa evakueringen av 12 av de 32 ombord fick stoppas.

– Det har gjorts försök att evakuera men vi fick avbryta på grund av det hårda vädret, säger Per Fjeld vid HRS (Huvudreddningssentralen), till NRK.

Än så länge uppges branden vara under kontroll, men tre räddningshelikoptrar har skickats till fartyget, och ett stort räddningspådrag uppges vara på väg till skeppet.

Fraktade soldater

Fartyget ska ha varit på väg från en övning i norra Norge, och uppges frakta militärt materiel, och det finns soldater ombord. Gert Jakobsen på rederiet DFDS, som äger fartyget, säger till NRK att det inte finns uppgifter om skadade. Aftenposten uppger att det ombord finns 300 militära fordon, inklusive en stridsvagn. Ammunition och bränsle förvaras enligt uppgift separat från varandra. Enligt militären ska det inte finnas några rapporter om att de antänds av elden.

– Det sista vi hört är att branden ska vara under kontroll.

Enligt den norska räddningstjänsten finns det inga tecken på att det ska vara någon fara för fartyget.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.