Hela kabinen fylldes med rök

Publicerad

En av motorerna på ett passagerarflygplan på väg till Austin i Texas drabbades av överhettning strax efter avfärd. Hela kabinen fylldes med rök och piloten tvingades nödlanda.

Strax efter avfärd från flygplatsen i Long Beach i Kalifornien tvingades passagerarplanet Jet Blue Flight 1416 med 147 personer ombord att nödlanda på grund av motorhaveri. Talespersonen för flygplatsen, Cassie Perez-Harmison, säger att beslutet togs efter att besättningen konstaterat att en av motorerna varnat för överhettning.

Enligt passageraren Jeff Banks var situationen ombord panikartad.

– Vi var förmodligen uppe i luften i 10-15 minuter och sen kraschade motorn och rök började komma in i planet genom cockpit. Det var kaos, så vi landade, säger han.

Inga allvarliga skador

Cassie Perez-Harmison bekräftar att ingen av de 142 passagerarna och fem besättningsmedlemmarna skadades allvarligt. Tre personer fick vård av räddningspersonal på plats, och en person fördes till sjukhus för kontroll.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.