Katterna juljamar igen

Uppdaterad
Publicerad

Det vore inte en riktig jul om inte ”Jingle Cats” hade släppt en ny låt. Nu jamar de sig igenom låten ”Jag drömmer om en jul hemma” eller ”White Christmas” som den heter på engelska. Skönsång eller bara en plåga? Döm själv!

Vita katter, svarta katter, grönögda katter, stora katter och små katter, alla får de vara med i Mike Spallas musikprojekt, bara de kan sjunga.

– Katter är ganska tonsäkra. Men det är som att arbeta med människor, ibland så vaknar katterna på fel sida, de är temperamentsfulla och vissa av dem är divor, säger Mike Spalla.

Nu har han och katterna släppt låten ”Jag drömmer om en jul hemma” eller ”White Christmas” som den heter på engelska.

1992 släppte Mike Spalla och några katter ”Bjällerklang”, eller Jingle Bells” som låten heter på engelska. Den blev omedelbart en succé och sålde 1.000 exemplar första året, 200.000 nästa år och 350.000 tredje året.

Och nu har kattgruppen ytterligare ett projekt på gång. De ska nämlingen spela in en låten ”Ja må du leva” på 500.000 grattiskort.

Hör katterna sjunga ”Jag drömmer om en jul hemma” i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.