Ko Tao avspärrad efter strandmord

Uppdaterad
Publicerad

Thailändsk polis har slagit en järnring runt det populära dykparadiset Ko Tao, sedan två unga britter hittats brutalt mördade.

– Det är första gången något sådant här har hänt på ön, säger en anonym anställd på den lilla bungalowby där britterna bodde, till AFP.

Provinsen Surat Thanis polischef har enligt thailändska medier tagit en helikopter till ön. Poliskontroller sätts upp på alla pirar för att ha full koll på persontrafiken till och från ön tills mördarna har hittats.

Skedde vid strandfest

Dådet verkar ha skett under eller efter en strandfest, där tiotals turister deltog. De två misshandlade och avklädda kropparna rapporteras ha hittats i gryningen på stranden.

Ko Tao är det fridfulla ”lillasyskonet” till Phangan och Samui, Thailands två stora turistöar i Siamviken. Den har tidigare varit känd som dykö, men nu båtluffar många för att sola och bada på alla tre öarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.