Foto: TT

Långa köer till Janukovytjs överdådiga residens

Uppdaterad
Publicerad

Den avsatte president Viktor Janukovytjs residens Mezjyhirja fortsätter att väcka fascination och avsky. I dag ringlar sig kilometerlånga, i princip stillastående bilköer, ut mot residensområdet någon mil norr om Kiev.

Tusentals ukrainare vill ta chansen att se ägorna, som övergavs av Janukovytj och hans folk tidigare i helgen och nu improviserat tas om hand av demonstranter och oppositionella.

Mezjyhirja var under större delen av 1900-talet en statlig egendom, men gjordes relativt nyligen till Janukovytjs privata. Dessa processer har redan tidigare beskrivits som upprörande exempel på korruptionen i landet.

De palatsliknande byggnaderna vid floden Dnepr breder ut sig över ett område om 1,4 miljoner kvadratmeter, omgivna av en mur som är över fem mil lång.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krimkonflikten

Mer i ämnet