Lärare pryglade flickor – stängs av

Uppdaterad
Publicerad

Den bangladeshiska skolledaren och läraren blev så arg på en klass flickor att hon pryglade dem, vilket ledde till att 15 hamnade på sjukhus. Nu stängs hon av från sitt arbete.

Det var på onsdagen som läraren vid flickskolan sade till eleverna, alla mellan tio och tolv år, att städa klassrummet. När de struntade i uppmaningen slog hon dem med en käpp, så brutalt att 15 togs in på sjukhus. Enligt lokaltidningen Kaler Kantha belägrades lärarens hus av ilskna föräldrar, som sett sina barns skador.

Prygling förbjöds 2010

På torsdagen fråntogs hon sina uppgifter.

– Hon stängdes av i morse efter en preliminär utredning av hennes handlingar, säger regeringstjänstemannen Kamrul Hasan och lade till att alla flickor skrivits ut från sjukhus samma dag.

Bangladesh förbjöd aga i skolorna 2010 efter att åtta unga, som glömt att ta med sig färgpennor till skolan, pryglades så svårt att de hamnade på sjukhus.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.