Israeliska styrkor arresterar en palestiner under sammandrabbningar i närheten av den gamla staden i östra Jerusalem. De israeliska styrkorna har höjt beredskapen efter att en palestinier sköts ihjäl under en stor demonstration mot Israels militära offensiv i Gaza. Foto: TT

Minst tre palestinier dödade på Västbanken

Uppdaterad
Publicerad

En man dödades när israeliska bosättare sköt mot en grupp palestinier som kastat sten mot deras bil, i närheten av Nablus på norra Västbanken, enligt en palestinsk säkerhetskälla.

Kort därefter sköts ytterligare en man till döds av israelisk militär som kommit till platsen. Tre personer skadades i sammandrabbningarna.

I byn Beit Ummar i närheten av Hebron sköts en tredje man ihjäl, också av israelisk militär.

Konflikten i Gaza 2014

Över 800 döda

Hamas uppgav att rörelsens väpnade gren på förmiddagen avfyrat tre raketer mot Ben Gurion-flygplatsen i Tel Aviv. Uppgiften har bekräftats av den israeliska armén, som även rapporterar att den 33:e israeliska soldaten sedan militäroperationen inleddes.

När Israels anfall mot Gaza natten till fredagen gick in på det 18:e dygnet fanns två kvinnor bland offren, och dödsiffran i Gaza har nu passerat 800.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konflikten i Gaza 2014

Mer i ämnet