I Buffalo i delstaten New York har mer än en meter snö fallit på kort tid. Foto: TT

Minusgrader i hela USA

Uppdaterad
Publicerad

Minusgrader har noterats i USA:s samtliga delstater det senaste dygnet. Vintern verkar ha avsevärt mer bråttom i Nordamerika än i Europa just nu.

I tisdags var det den kallaste novembermorgonen i USA sedan 1976, rapporterar Reuters med hänvisning till statistik från Weather Bell Analytics.

I Erie County i västra New York har det kommit närmare två meter snö på ett dygn – vilket närmar sig rekordet för bebodda trakter i USA.

I traditionella solsemestertrakter som Florida och Kalifornien är det varmare, men även där finns det mätstationer som har noterat temperaturer under 0 grader Celsius.

På Hawaii fick vädermyndigheten NWS (National Weather Service) nästan fuska för att hitta minusgrader. Mätstationen där som noterat -1 grad ligger på Mauna Kea, en 4.200 meter hög insomnad vulkan på huvudön Big Island.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.