Bilderna är tagna över de nordöstra delarna av Gaza den sjätte respektive 25 juli, och visar hur bomberna slått mot byggnader i områden i Gaza City, Toffah, Shija'ia och Shaaf. Foto: Unitar/Unosat

Nya satellitbilder visar förödelsen i Gaza

Uppdaterad
Publicerad

Den intensiva bomningen av Gaza har nu krävt över 1.000 palestiniers liv. Nu släpper ett FN-organ nya satellitbilder som visar förödelsen på marken.

Bilderna är tagna över de nordöstra delarna av Gaza den 25 juli, och visar hur bomberna har slagit mot byggnader i områden i Gaza City, Toffah, Shija'ia och Shaaf.

FN-institutet UNOSAT har analyserat och jämfört satellitbilderna med bilder tagna den 6 juli, två dagar före Israel inledde sin militära flygoffensiv mot Gaza. Enligt UNOSAT:s analys visar bilderna att 700 byggnader har förstörts och över 400 skadats på Gazaremsan sedan dess.

Konflikten i Gaza 2014

Hundratals kratrar

Bilderna ska även visa hundratals kratrar på vägar och jordbruksområden.

På FN-organet UNITAR:s hemsida, där satellitbilderna publicerats, påpekar man att analysen är preliminär, och att man ännu inte lyckats bekräfta uppgifterna på marken.

Intensiva bombningar i natt

Bombningarna under natten mot tisdag betecknas som de mest intensiva sedan striderna mellan Israel och Hamas inleddes för tre veckor sedan. Minst 30 palestinier ska ha dödats och Israel har offentliggjort att ytterligare 10 israeliska soldater dödats.

Totalt har nu över 1.100 palestinier och minst 56 israelers mist livet sedan konflikten trappades upp.

Bristen på el förvärras

Under natten till tisdag slutade Gazas enda kraftverk att fungera, efter att en bränsletank på anläggningen träffats av en granat, uppger energimyndighetens vicechef  för nyhetsbyrån AFP.

Sky News rapporterar att kraftverket står för två tredjedelar av landremsans energiförsörjning, skriver TT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konflikten i Gaza 2014

Mer i ämnet