Myndigheterna försökte på lördagen hitta ett motiv bakom skottdramat på en skola utanför Seattle i nordvästra USA där en elev sköt ihjäl en klasskamrat och skadade fyra andra. Foto: TT

Oklart motiv bakom drama på skola

Publicerad

Myndigheterna försökte på lördagen hitta ett motiv bakom skottdramat på en skola utanför Seattle i nordvästra USA där en elev sköt ihjäl en klasskamrat och skadade fyra andra.

Förövaren tog sedan sitt eget liv samtidigt som elever flydde för sina liv.

– Han dök upp bakom oss och hade en pistol i handen och han sköt omkring åtta skott. De var hans vänner så det var inte slumpvis, säger en elev till CNN.

– Sedan vände han sig om och tittade på mig och min flickvän . . . och liksom flinade mot oss och vände sig om igen och sköt fler skott utanför, fortsätter eleven.

Beskrivs som populär

Förövaren beskrivs som en populär medlem av skolans idrottslag. Enligt skolkamrater var han utåtriktad och inte alls den inåtvända typ som ofta brukar stå bakom dödliga skolskjutningar.

Det finns inget på sociala medier som tyder på att eleven planerade något, men i tisdags skrev han ett förtvivlat meddelande på Twitter om en bruten romans.

Alla offer är under 18. För tre av de fyra skadade är tillståndet kritiskt med skottskador i huvudet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.