Över hundra döda i husras i Lagos

Publicerad

Dödssiffran efter huskollapsen i Nigerias största stad Lagos har stigit till 115, enligt en sydafrikansk minister som hänvisar till källor i Nigeria.

Majoriteten av de döda, 84 personer, var sydafrikaner som rest till Lagos för att besöka den kontroversielle predikanten och tv-evangelisten T B Joshuas kyrka. Trevåningshuset som rasade för över en vecka sedan fungerade som ett vandrarhem för de tillresta anhängarna.

Ett 20-tal sydafrikaner, som grävts fram levande under rasmassorna, landade i den sydafrikanska huvudstaden Pretoria på måndagen, efter att ha flugits hem av militärplan. För många av dem är tillståndet kritiskt.

Nigerias president Goodluck Jonathan besökte olycksplatsen i helgen och har lovat en utredning om vad som orsakade husraset.

T B Joshua har anhängare världen över och hävdar bland annat att han kan förutse katastrofer och återuppväcka människor från de döda.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.