Borgmästaren: ”Vi vill alla ha svar, så även jag”

Uppdaterad
Publicerad

Ottawapolisen uppmanar allmänheten att vara vaksamma och höra av sig om de vet mer om skottlossningarna.

– Alla tillgängliga resurser används i operationen. Ytterligare resurser finns tillgänglig om det behövs, säger polischef Charles Bordeleau.

Han berättade att polis letar efter vittnen som skett vad som skett eftersom attacken varit oförutsedd. Under presskonferanser upprepade flera myndighetspersonerna att de inte kunde ge svar på alla frågor på grund av säkerhetsläget.

Skottlossning i Kanada

– Det här är sådana situationer vi som poliser har tränats för. Det är viktigt för alla kanadensare att vara uppmärksamma och anmäla alla misstänkt beteenden till polisen, säger biträdande kommisarie Gilles Michaud.

Med på presskonferensen fanns borgmästaren Jim Watson.

– I dag är en sorglig och tragisk dag för vår stad och för vårt land. Vår stad har varit med om tragedier förr, något som vi genomgår även i dag. Vi vill alla ha svar, så även jag. I dag ber jag alla medborgare att tänka på den avlidne soldaten. Jag vill tacka alla modiga kvinnor och män, poliser och sjukvårdspersonal för deras medlidande och insatser.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Kanada

Mer i ämnet