Passagerare väntar på Ben Gurion-flygplatsen i Tel Aviv. Foto: TT

SAS återupptar flyg till Tel Aviv

Uppdaterad
Publicerad

SAS har beslutat att börja flyga till och från Tel Aviv igen, efter en noggrann analys av säkerheten. Det meddelar bolaget på sin webb.

Det första flyget mot Tel Aviv avgår från Köpenhamn i kväll kl 22:50. SAS flyger till Tel Aviv fem gånger i veckan, tre gånger från Köpenhamn och två gånger från Stockholm.

Passagerare strandsatta

SAS ställde i går in sina flygningar till Tel Aviv efter att en raket slagit ned i närheten av Ben Gurion-flygplatsen och den europeiska flygsäkerhetsmyndigheten utfärdat en stark rekommendation till europeiska flygbolag att undvika att landa i Israel.

Till följd av flygstoppet standsattes ungefär 170 personer som skulle ha rest från Tel Aviv till Arlanda på flygplatsen.

Fler bolag ställde in

Även bolag som Air France, KLM och Lufthansa ställde in sina flygningar till Tel Aviv under gårdagen.

Den amerikanska flygmyndigheten, FAA, förbjöd amerikanska flygbolag att starta och landa i Israel det närmaste dygnet efter raketattacken och bolag som Delta, US Airways och United Airlines hade redan sedan tidigare stoppat sina flygningar på Tel Aviv.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.