I det här huset hittades minst en kropp. Foto: TT

Sju döda kvinnor hittade i amerikansk småstad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har hittat sju kvinnolik i en liten stad fem mil sydväst om Chicago. Fynden gjordes efter att en man, misstänkt för att ha strypt ihjäl en 19-årig kvinna, tipsat polisen om var de skulle leta.

En 19-årig kvinna hittades i fredags kväll strypt på ett motell i Hammond utanför Chicago.

– En vän till den avlidna ringde oss och var orolig över att vännen inte svarat på hennes samtal. Vi åkte till platsen och fann personen död, säger Rich Hoyda vid Hammondpolisen till nyhetsbyrån AP.

Berättade var fler döda fanns

Spåren vid brottsplatsen ledde till att polisen – efter att ha gjort husrannsakan i en bostad och en bil – grep en 43-årig man i grannstaden Gary, cirka fem mil sydväst om Chicago.

Under förhör erkände mannen mordet på 19-åringen. Sedan berättade han för utredarna var flera andra döda kvinnor kunde hittas.

Hittades i övergiven bostad

Under helgen hittade polisen ytterligare sex döda kvinnor på olika platser i Gary. Minst tre av dem hittades i samma övergivna bostad. Minst en av kvinnorna hade strypts till döds. Ett par av kvinnorna har identifierats, men inte alla. Utredarna misstänker mord i samtliga fall.

– Han ledde polisen till tre kroppar, en av dem är identifierad som Anith Jones, en person som rapporterats som försvunnen för ungefär 10 dagar sedan här i Gary, säger borgmästaren Karen Freeman-Wilson.

Polisen vill inte kommentera hur mannen känt kvinnorna, vilket motiv han kan ha haft eller huruvida han erkänt att han dödat dem.

Gary har omkring 80.000 invånare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.