Nu skiljer sig oljemagnaten Harold Hamm och Sue Ann Hamm – som inte är nöjd med sin skilsmässocheck, trots att den är på hisnande 975 miljoner dollar. Foto: TT

Skiljer sig – är inte nöjd med check på 975 miljoner dollar

Uppdaterad
Publicerad

Sue Ann Arnall har nu löst in sin skilsmässocheck efter 26 års äktenskap med Harold Hamm, oljemagnat från Oklahoma. Men trots att den löd på nära 975 miljoner dollar (7,85 miljarder kronor) tycker hon att uppgörelsen var för snål.

”Jag tycker inte att min rätt att överklaga ska avvisas bara för att jag, för tillfället, har tagit emot en liten del av de tillgångar vi byggde upp under mer än två decennier”, säger hon i en kommuniké via sina advokater, skriver Reuters.

”Klassiskt fall”

Exmakens jurist Michael Burrage kallar dock Arnalls taktik ”ett klassiskt fall av att vilja äta kakan och ändå ha den kvar”.

Amerikanska medier publicerar bilder på checken, som lyder på 974 790 317 dollar.

Skilsmässan blev klar i november, och beskrivs som en av de största i USA:s historia. Arnall försöker nu få mer av familjens tillgångar, som beräknas till uppemot 18 miljarder dollar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.