• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Thai-styre vill ha hjälp med censur

Publicerad

Thailands nya militärstyre planerar att inom kort skicka tjänstemän till Singapore och Japan för förhandlingar om hur sociala medier kan censureras.

Delegationen ska bland annat träffa företrädare för Facebook, Google och chat-tjänsten Line som inte har kontor i Thailand.

– Vi vill prata med dem informellt, sade Pisit Pao-In, rådgivare till landets informations- och IT-minister, vid en presskonferens.

– Vi ska inte be dem installera någon ytterligare mjukvara. Vi vill bara be dem om hjälp med att filtrera innehåll.

Sedan militären tog makten i Thailand i förra veckan har man sökt kväsa kritik genom att bland annat gripa politiker och begränsa tv- och radiosändningar. Men sociala medier har det varit svårt att få kontroll över och juntan anser att ”provokativt material” sprids via dem.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.