Prinsarna William och Harry dök oväntad upp i översvämningsdrabbade Datchet för att hjälpa till. Foto: TT

Themsen väntas svämma över på nytt

Uppdaterad
Publicerad

3.000 militärer har mobiliserats för att försöka lindra effekterna av den regnigaste vintern på 250 år i Storbritannien.

Tre dödsfall har nu konstaterats efter stormen som drabbade Storbritannien och Irland på fredagen. Samtidigt förbereder sig samhällen längs Themsen på nya översvämningar.

Tusentals fastigheter under vatten

– Vad vi gör under de närmaste 24 timmarna är avgörande, för tragiskt nog kommer nivåerna i floderna stiga igen, sade premiärminister David Cameron på lördagen.

Tusentals fastigheter har översvämmats under den regnigaste vintern på 250 år och 3 000 militärer deltar i räddningsarbetet.

Labour manar till kamp mot klimatförändringar

Labourledaren Ed Miliband manade samtidigt sina politiska rivaler i Tory till gemensamma krafttag mot de klimatförändringar, som han är övertygad om är orsaken till översvämningarna och stormarna.

– Vetenskapen är tydlig. Allmänheten vet att det är ett problem. Men på grund av politiska sprickor i Westminster går vi i sömnen rakt in i en nationell säkerhetskris när det gäller klimatförändringar, säger han till The Observer.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.