Treåring rymde – frös ihjäl

Uppdaterad
Publicerad

Förtvivlat letande i sträng kyla var förgäves. Treårige Elijah Marsh – som gav sig ut i vinterkylan i bara blöja, tröja och stövlar – var så nedkyld när han hittades att han avled av sina skador.

Det var omkring 20 grader kallt i Toronto i Kanada när treåringen försvann i torsdags. På bilder från en övervakningskamera kan man se hur han lämnar flerfamiljshuset, där han ofta brukat vara hos sin mormor medan hans mamma, som är sjuksköterska, jobbade.

Efter tre timmar anmäldes pojken försvunnen. Hundratals poliser och frivilliga anslöt för att leta, helikopter sattes in och efterforskningarna direktsändes i tv.

Elijah hittades i snön intill ett hus några hundra meter bort. Vid liv, men hans livslåga slocknade på sjukhuset.

För en vuxen tar det fyra minuter att gå den sträcka han gick, skriver tidningen The Globe and Mail. Kanske försökte Elijah gå till sitt dagis, som ligger i närheten.

Överallt i Toronto möter man nu hans bild, och gripna kanadensare har samlat in pengar till begravningen.

Senare meddelade polisen i Toronto att man hittat ytterligare en treåring utomhus på stadens gator, utan kläder, men det barnet hittades i tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.