Foto: Linus Palm

Alla är fotografer enligt Schyffert & Rheborg

Under sex avsnitt får vi följa komikerna Henrik Schyffert och Johan Rheborg i jakten på den perfekta bilden. Programmet som går under arbetsnamnet ”Alla är fotografer” är planerat att sändas på SVT1 i november 2013.

Artikeltexten fortsätter längre ner Hoppa till artikeltexten

Det som startade som ett fritidsintresse, mest för att fördriva tiden på olika turnébussar och backstage, har nu ett par år senare utvecklats till en besatthet och blodigt allvar. Henrik tar mer än gärna sina bilder med en smartphone medan Johan använder tysk precisionsoptik.

Nästan alla har idag en kamerautrustad telefon i fickan och varje dygn laddas över 300 miljoner bilder upp, bara på Facebook. Det ger fog för uttrycket att alla är fotografer, men hur många har någon större kunskap om fotografin som konstform eller dess historia?

I programmet söker Johan och Henrik efter både kunskapen och inspirationen för att ta den perfekta bilden och på sin resa träffar de krigsfotografer, konstnärer, modefotografer, skolfotografer och porträttfotografer. De båda kommer att ställas inför svåra prov när de kämpar för att förbättra sitt eget fotograferande.

Inspelning sker under senvåren och planerad sändningstart är den 13:e november i SVT1.