Chokladbräck

Chokladbräck.

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkelt, gott och superkul att dekorera för både stora och små. Och fint blir det! En riktigt bra present i juletider.

Ingredienser

  • 8
    chokladkakor (150-200g/st), blanda med fördel mörk, ljus och vit choklad
  • 15-20
    små salta kex
  • ½dl
    minimaränger
  • 10
    skumgodisar
  • 10
    polkaskruvar, eller 1 dl krossade polkagrisar
  • 2msk
    färgglatt strössel

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Lägg ut chokladen på en plåt med bakplåtspapper. Varva ljus, mörk och vit choklad så att inte samma sorter ligger bredvid varandra.
  3. Sätt in plåten i ugnen. Chokladen ska smälta men inte rinna ut. Ta en gaffel efter några minuter och stick ner i chokladen känn så att chokladkakan är mjuk rakt igenom. Finns det fortfarande en hård kärna så låta den vara kvar i ugnen en liten stund till. Alla ugnar är olika så ha lite koll när just din choklad är klar.
  4. När chokladen är genommjuk så tar du ut chokladen ur ugnen. Ta en ren spetsig gaffel och dra från den vita chokladen till den mörka så att det bildas mönster torka gaffeln emellan och fortsätt tills all choklad har fina mönster. Dra lite vågigt med gaffeln för bästa resultat.
  5. Nu är det dags att pynta med godis och strössel. Här är det bara att låta fantasin bestämma.
  6. Låt plåten stå svalt innan du kan bryta den i bitar.

Dela det här receptet med dina vänner!