Simons kärlekspraliner

Praliner i ask.

Publicerat:

Tillagningstid:

Simon fixar godsaker till dejten. Då blir det choklad! De här pralinerna får vilket hjärta som helst att smälta.

Ingredienser

50portioner

  • 150g
    mörk choklad
  • 1dl
    vispgrädde
  • 10g
    rumsvarmt smör (2 tsk)
  • 2dl
    strössel

Så lagar du

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke.
  2. Koka upp grädden, häll den heta grädden över chokladen och låt stå en minut. Rör tills chokladen smält samman helt och avsluta med att röra ner det rumsvarma smöret.
  3. Häll chokladsmeten i en spritspåse och låt svalna något så att den inte är helt rinnande utan lite halvfast i konsistensen.
  4. Häll strössel på en tallrik. Spritsa ut små chokladknappar som är ca 1-2 cm direkt på strösslet.
  5. Lyft upp knapparna och fortsätt tills du gjort av med all choklad. Förvara i kylen.

Dela det här receptet med dina vänner!