Havtornsdrink med kardemummakant

Havtornsdrink med kardemummakant.

Publicerat:

Tillagningstid:

Överraska dina gäster med en vacker havtornsdrink. Havtorn har en sötsyrlig smak som gör sig så bra i glaset. Koka en sockerlag på bären och sila av. Lagen kan du späda ut med bubbelvatten eller med Tonic beroende på hur vuxen smak gästerna har. Kanske även tillsätta en skvätt Gin i drinken.

Ingredienser

8 - 10portioner

Sockerlag med havtorn:

  • 225g
    frysta havtorn
  • 2dl
    strösocker
  • 2dl
    vatten
  • 2st
    citron (saften)
  • is
  • 1liter
    tonic

Sockerkant:

  • 2msk
    strösocker
  • 1tsk
    mortlade kardemummakärnor
  • 1/2st
    citron

Så lagar du

1. Dela citronen och gnugga längst kanten av 2 cocktailglas. Blanda socker och kardemumma på ett fat och doppa glasen i sockret. Låt stelna.

2. Koka upp havtorn, socker och vatten och låt sjuda i 2 – 3 minuter. Låt svalna. Mixa lätt och sila av.

3. Blanda sockerlag och citronsaft. Lägg tillsammans med is i en shaker och skaka om. Häll upp i glasen och toppa upp med tonic. Garnera gärna med en citronskiva.

Dela det här receptet med dina vänner!