Brown butter Brookies-Brownie cookies med vaniljglass
Publicerat:
2024-04-29Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Den här bakelsen är ljuvlig med krämig brownie och seg men ändå knaprig cookie. Du kan förbereda den och även frysa in den. Servera den gärna ljummen med vaniljglass. Smeten räcker till 3-4 små portionsformar.
Ingredienser
3 - 4portioner
Brownie
- 50gsmör
- 50gströsocker
- 2ägg
- 35gvetemjöl
- 15gkakao
- 0,5tskvaniljsocker
- 1nypa(or)salt
Cookie
- 50gsmör, mjukt
- 40gråsocker
- 1äggula
- 0,5tskvaniljsocker
- 90gvetemjöl
- 0,25tskbakpulver
- 1nypa(or)salt
- 25gmörk choklad, hackad
Valfritt
- 15gpekannötter, hackade
Så lagar du
- Bryn smöret till brownie, låt svalna.
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig värme eller 150 grader varmluft.
- Vispa ner socker, ägg och de torra ingredienserna till brownie i smöret.
- Fördela smeten i 3-4 smorda portionsformar alt formar i muffinsplåt.
- Gör kakdeg: Blanda ihop smör och socker. Rör ner äggula och resterande ingredienser.
- Fördela kakdegen ovanpå brownien.
- Grädda till gyllene färg och inte riktigt helt genomgräddad brownie. Det tar cirka 20 minuter.
- Servera med vaniljglass