Juliga chokladbollar

Juliga chokladbollar

Publicerat:

Chokladbollar är klassiska bakverk som alltid uppskattas. Dessutom behöver du inte använda ugnen. Här har jag smaksatt dem med mintchokladkrisp, men du kan även smaksätta med andra krossade karameller som till exempel saltlakrits eller fruktsmak. Önskar du glutenfritt så byt ut till glutenfria havregryn. Laktosfritt, byt ut smör till laktosfritt. Mjölkfritt, byt ut smör till veganskt alternativ till exempel kokosolja. Kontrollera också på karamellernas innehållsdeklaration så att de är laktos- respektive mjölkfria. Bollarna går bra att förbereda och frysa in i förväg.

Ingredienser

  • 4dl
    havregryn
  • 150g
    smör, rumstempererat
  • 1dl
    strösocker
  • 2dl
    chokladfyllda mintkarameller, krossade i mortel
  • 0,75dl
    kakao
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 2msk
    starkt kaffe/espresso
  • 1nypa(or)
    salt

Till rullning:

  • polkaströssel eller kokos

Så lagar du

Receptet är beräknat till cirka 20 st. bollar.

1. Blanda samtliga ingredienser.

2. Forma till bollar och rulla i strössel.

Dela det här receptet med dina vänner!