Kryddstekt griskotlett

Kryddstekt griskotlett.

Publicerat:

Tillagningstid:

En enkel griskotlett blir så mycket godare om man gör en egen kryddblanding som man vänder kotletten i innan stekning. Här är en god version. Ta det du har i kryddskåpet.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    griskotlett (inhemska)
  • 1msk
    rosépeppar
  • 1msk
    korianderfrön
  • 0,3msk
    svartpeppar
  • 1tsk
    ingefära, mald
  • ½tsk
    chiliflakes
  • olivolja
  • smör

Så lagar du

1. Mortla kryddorna.

2. Salta kotletterna runtom, vänd i kryddblandningen.

3. Stek i olja och smör ca 2 minuter på var sida till fin färg.

4. Färdigställ i ugn på 150 grader i ca 8–10 minuter. Servera med friterad brysselkål.

Dela det här receptet med dina vänner!