Sliders på fläsksida

Sliders på fläsksida

Publicerat:

Sött och gott fläskkött, perfekt att servera som burgare tillsammans med hoisinsås och rödkål.

Ingredienser

Köttet

  • 500g
    fläsksida
  • 2-3st
    vårlökar
  • 1cm
    ingefära
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1/2dl
    hoisinsås på flaska
  • 1/2tsk
    cayenne
  • 1msk
    risvinäger (gärna maltvinäger)
  • 1tsk
    sesamolja
  • 2tsk
    salt

Tillbehör

  • slidersbröd (se separat recept)
  • rödkålssallad (se nedan)
  • 3-4msk
    rostade sesamfrön
  • 1/2dl
    hoisinsås

Rödkålssallad

  • 1st
    lime (saft och skal)
  • 1/2tsk
    salt
  • 2msk
    sesamolja
  • 1msk
    flytande honung
  • 2msk
    rostade sesamfrön

Så lagar du

1. Skiva vårlökarna tunt, riv ingefäran och hacka vitlöksklyftorna smått.

2. Blanda med alla ingredienser till marinaden. Skiva fläsket i knubbiga skivor och lägg dem i marinaden. Låt stå över natten.

3. Ta ut fläsket och låt det bli rumstempererat. Stek fläsket i en stekpanna med höga kanter i några minuter på varje sida. Häll på marinaden och sätt på ett lock. Låt fläsket puttra i cirka 20 minuter.

4. Ta upp fläsket och låt svalna innan du skär fläsket i lagom stora bitar.

5. Servera på bröden tillsammans med rödkålssalladen, en klick hoisinsås och en nypa rostade sesamfrön.

Rödkålssallad

1. Skiva rödkålen så tunt du kan och lägg den i ett durkslag. Slå över ett par liter kokande vatten. 

2. Pressa ut så mycket vatten som möjligt och dressa sedan kålen med övriga ingredienser.

Dela det här receptet med dina vänner!