Susannes saffranspizza

Tre små pizzor med olika fyllningar serverade på skärbräda av trä.

Publicerat:

När du ändå bakar lussebullar, lägg undan en del av degen till dessa smaskiga saffranspizzor! Fyllningen kan varieras i det oändliga – ta det du har hemma, och våga testa både söta och salta varianter.

Ingredienser

3portioner

Fikonpizza med blåmögelost

  • ca 1dl
    klassisk saffransdeg (ca en näve)
  • 1
    fikon, färskt
  • 20g
    blåmögelost

Clementinpizza

  • 1dl
    klassisk saffransdeg (ca en näve)
  • 1
    clementin (ekologisk) med skal
  • 1msk
    smör
  • 2tsk
    socker

Fikonpizza med vit choklad

  • 1dl
    deg (ca en näve)
  • 1
    fikon, färskt
  • 20g
    vit choklad
  • 1msk
    smör
  • 1tsk
    socker

Dekoration/kryddning (samtliga pizzor)

  • kanelstång, riven
  • rosmarin, färsk

Så lagar du

1. Kavla ut en liten oval av saffransdegen. Recept på saffransdeg hittar du här.

2. Blanda socker och smör och bred ut blandningen på två av degrundlarna. Den ena fyller du sedan med vit choklad och skivat fikon, den andra river du mandelmassa över och toppar med tunt skurna clementinskivor. Observera att skalet ska sitta kvar på clementinen, detta ger en supergod, marmeladliknande smak till pizzan.

3. Fyll den sista pizzan med skivade fikon och blåmögelost.

4. Krydda pizzorna med lite färska rosmarinbarr och färskriven kanelstång.

Ännu mer julinspiration ser du i Susannes gröna jul på SVT Play.

Dela det här receptet med dina vänner!