Susannes saffranspizza
Publicerat:
2016-12-08När du ändå bakar lussebullar, lägg undan en del av degen till dessa smaskiga saffranspizzor! Fyllningen kan varieras i det oändliga – ta det du har hemma, och våga testa både söta och salta varianter.
Ingredienser
3portioner
Fikonpizza med blåmögelost
- ca 1dlklassisk saffransdeg (ca en näve)
- 1fikon, färskt
- 20gblåmögelost
Clementinpizza
- 1dlklassisk saffransdeg (ca en näve)
- 1clementin (ekologisk) med skal
- 1msksmör
- 2tsksocker
Fikonpizza med vit choklad
- 1dldeg (ca en näve)
- 1fikon, färskt
- 20gvit choklad
- 1msksmör
- 1tsksocker
Dekoration/kryddning (samtliga pizzor)
- kanelstång, riven
- rosmarin, färsk
Så lagar du
1. Kavla ut en liten oval av saffransdegen. Recept på saffransdeg hittar du här.
2. Blanda socker och smör och bred ut blandningen på två av degrundlarna. Den ena fyller du sedan med vit choklad och skivat fikon, den andra river du mandelmassa över och toppar med tunt skurna clementinskivor. Observera att skalet ska sitta kvar på clementinen, detta ger en supergod, marmeladliknande smak till pizzan.
3. Fyll den sista pizzan med skivade fikon och blåmögelost.
4. Krydda pizzorna med lite färska rosmarinbarr och färskriven kanelstång.
Ännu mer julinspiration ser du i Susannes gröna jul på SVT Play.