I traditionella huvudbonader poserar Dimitrij Ovtcharov med finalmotståndaren, blott 13-årige Tomokazu Harimoto. Foto: TT.

13-åring förbryllade i stor final

Uppdaterad
Publicerad

Världsfemman Dimitrij Ovtcharov vann worldtour-turneringen i New Dehli. Trots vinsten riktades de flesta blickarna mot motståndaren. Där stod nämligen den 13-årige japanen Tomokazu Harimoto som föll med 4-0. Just åldern höll på att förbrylla världsspelaren.

– Jag har fått så många meddelanden det senaste dygnet om att inte tänka på hans ålder utan på mitt eget spel, säger Ovtcharov till internationella bordtennisförbundet ITTF. Det var en lättad tysk som kunde vinna turneringen.

– Jag har hört hans ålder så många gånger det senaste dygnet att jag började känna lite press. Men Harimoto är en fantastisk spelare för sin ålder och jag tror att han har en väldigt ljus framtid, säger Ovtcharov.

Harimoto har gott om tid på sig att bli den yngste vinnaren på touren med sina 13 år och 237 dagar. Kinesen Yu Ziyang håller rekordet med 16 år och 30 dagar från Japan Open 2014.

Ovtcharov har spelat strålande i februari och tog i dag sin tredje raka turneringsseger på lika många veckor.

I samma turnering nådde Matilda Ekholm stora framgångar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.