AIK fick frågan om Mohamed Bangura kunde träna med laget – men tackade nej. Foto: TT Nyhetsbyrån

AIK nobbade Mohamed Bangura

Uppdaterad
Publicerad

AIK fick frågan om Mohamed Bangura kunde träna med laget och visa upp sig. Klubben tackade dock nej – nu håller anfallsprofilen igång med Huddinge i division 1. – Det var inte rätt tillfälle att ha honom hos oss, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till SVT Sport.

Mohamed Bangura har haft några händelserika år, minst sagt. Först succé i Värnamo, innan han snabbt gick till AIK där han blev en publikfavorit.

2011 sålde AIK anfallaren till Celtic för omkring 20 miljoner kronor. Men anfallaren misslyckades i Skottland och hade dessutom problem med skador. Han lånades 2013 ut till Elfsborg, något som många AIK-fans reagerade på. Därefter gick flyttlasset till turkiska Istanbul.

Allsvenskan 2014

Håller igång med Huddinge

Nu är han klubblös efter att man enats om att bryta kontraktet och han har precis börjat träna efter en knäskada – med Huddinge i division 1.

– Jag vill ta det lugnt. Det är bra för mig att börja här och se hur det känns, säger Bangura till Expressen.

Ville träna med AIK

Faktum är dock att anfallaren kunde börjat träna med AIK i stället. Klubben blev nyligen tillfrågad om Mohamed Bangura kunde träna med laget, men klubben tackade nej.

– Det var inte rätt tillfälle. Vi ville fokusera på de spelare som vi faktiskt har just nu, säger sportchefen Björn Wesström.

– Vi vet vad vi får i honom när han är i form, men han rehabtränar nu och det är svårt att säga något om hans fysiska status, säger Wesström.

Kan han spela i AIK igen, trots att många fans rasade när han gick till Elfsborg 2013?

– Man får göra en helhetsbedömning. Vissa personers aggressioner kommer inte överskugga om det är något man bedömer som en sportsligt sett bra idé. Så är det, säger Wesström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet