Albert: ”Nöjd efter omständigheterna”

Uppdaterad
Publicerad

När VM i fälttävlan avgjordes i dag var Sverige inte längre med i lagtävlingen. För de två återstående svenskarna var det därför enbart den enskilda prestationen som gällde i dag.

Anna Hamilton tog sig inte i mål under gårdagens terrängritt – inför dagens avgörande hoppning var Sverige därför inte längre med i lagtävlingen.

Dag Albert och Malin Petersen tävlade därför enbart individuellt i dag – båda de blågula ekipagen fick med sig två nedslag vardera.

VM i Ridsport 2014

– Han var lite försiktig in i trekombinationen, det var det som gjorde att första nedslaget kom. Det andra kunde lika gärna legat kvar, säger Dag Albert till SVT Sport.

– Men jag är ganska nöjd efter omständigheterna i går, det var riktigt tufft för dem med ett så dåligt underlag, fortsätter Albert, som blev främste svensk på en 33:e plats med 106,9 straff totalt.

Petersen slutar 34:a med 108,2 straff .

– Hon hoppade ganksa bra, jag är nöjd med rundan, säger Petersen om sin Sofarsogood.

– Jag missade att jag hade ner sista hindret, det var rätt retligt, fortsätter hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Ridsport 2014

Mer i ämnet