Algotsson Ostholt nöjd med tävlingscomebacken

Uppdaterad
Publicerad

För drygt sju veckor sedan blev hon mamma för andra gången. I kväll gjorde den svenska OS-silvermedaljören Sara Algtosson Ostholt tävlingscomeback på riktigt. – Jag är jättenöjd – men tråkigt att inte det svenska laget vann, säger svenskan till SVT Sport.

Sara Algotsson Ostholt missade sommarens VM på grund av graviditet. I början på oktober föddes henens och maken Frank Ostholts andra barn, en son.

Bara drygt sju veckor senare gjorde svenskan sin riktiga tävlingscomeback.

Sweden International Horse Show

– Det här var första terrängen sedan i början av maj, säger Algotsson Ostholt, som slutade på trettonde plats individuellt, till SVT Sport.

– Det var jättekul, härlig publik, fantastisk stämning. Det var underbart att rida. Hästen skötte sig jättebra, hon har bara gått enstjärnigt, så linjen som orsakde så mycket fel var lite överkurs för henne. Det kändes som att hon hoppade och blundade vid sista hindret sista gången, fortsätter svenskan som redde ut stoppet vid det kluriga hindret fint.

– Jag är jättenöjd, jag kunde inte gjort något annorlunda. det var en svår linje och jag är glad att hon klarade det sista gången.

Det stora målet som hägrar är EM nästa år.

– Jag hoppas att jag kan kvala till EM, jag har ju inte kvalat i år. Och sedan hoppas jag att jag kan hjälpa Sverige att kvala till OS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden International Horse Show

Mer i ämnet