Foto: TT Nyhetsbyrån

Löftet: Fälttävlan i Stockholm även nästa år

Uppdaterad
Publicerad

Legendariske fälttävlansryttaren Mark Todd öser beröm över tävlingarna i Friends Arena – och ber om att få komma tillbaka. Nu lovar Sweden International Horse Show att det blir fälttävlan i Stockholm även nästa år. – Det gav mersmak, säger Ulf Rosengren, ordförande för organisationskommittén.

Efter 21 år i Globen flyttade Stockholms internationella hästtävlingar i år in på Friends. Med ny, större arena, slogs det tidigare publikrekordet (77 000) med råge. Under helgen besökte totalt 84 854 personer tävlingarna i nationalarenan.

– Jag är mycket, mycket nöjd, säger Ulf Rosengren och fortsätter:

Sweden International Horse Show

– Många har sagt att de varit skeptiska, men de lägger sig på rygg nu och säger att det hade fel.

Även ryttarna har varit nöjda med den nya tävlingsplatsen. Nyzeeländaren Mark Todd, med bland annat två OS-guld på meritlistan, är mycket nöjd, berättar Rosengren.

– Jag har fått ett brev från Mark Todd, han öser lovord. Han säger ”om jag får, så kommer jag nästa år igen”.

Och nu kan Todd få chansen att komma tillbaka – Rosengren lovar att nyheten fälttävlan kommer att stå kvar på programmet.

– Fälttävlan är något vi verkligen kommer att fortsätta med, det gav mersmak.

– Det var nytt och fräscht, men vi ville också ta in hela ridsporten i arenan. Nu tog vi in en stor gren som ingen trodde gick att ta in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden International Horse Show

Mer i ämnet