Andersén ersätter Rahimi: ”Liknande typ”

Uppdaterad
Publicerad

Linköpingsbacken Daniel Rahimi tvingades lämna VM med en blödning i njuren. Nu står det klart att reserven och KHL-backen Niclas Andersén ersätter.

– Andersén är en liknande spelartyp som Rahimi. Han kommer att ta den plats som Rahimi haft innan, säger förbundskapten Pär Mårts till SVT Sport och motiverar med att han behöver sju backar i gruppspelet.

Andersén väntas därmed gå in bredvid Jonas Ahnelöv samtidigt som Magnus Nygren fortsätter som sjundeback med speltid främst i powerplay.

Ishockey-VM 2014

En målvakt och en utespelare kvar

Rahimi väntas flyga hem till Sverige under dagen.

– Jag undersökte honom under en periodpaus men han ville fortsätta spela. Men på sjukhuset fann man blödningen i anslutning till en njure, säger landslagsläkaren Björn Sandström.

Förbundskaptenen har nu en målvakt och en utespelare, sannolikt en forward, kvar att anmäla till VM.

New York Rangers Henrik Lundqvist, Anton Strålman och Carl Hagelin samt Minnesota Wilds Jonas Brodin kan bli tillgängliga efter i natt. Natten därpå kan Bostons Loui Eriksson och Carl Söderberg bli tillgängliga.

Mårts vaskar om

Tre Kronor gör om i laget inför mötet med Norge i kväll. Den heta förstakedjan med Joakim Lindström, Mikael Backlund och Oscar Möller blir densamma, men i övrigt blir det förändringar i de tre andra kedjorna.

Anders Nilsson fortsätter i målet och spelar sin tredje raka VM-match i Minsk.

SÅ SPELAR TRE KRONOR I KVÄLL:

Målvakt:

Anders Nilsson

Backar:

Ahnelöv–Andersen

Ekholm–Gustafsson

Erixon–Fransson

Nygren

Kedjor:

Lindström–Backlund–Möller

Ericsson–Sjögren–Hjalmarsson

Klasen–Järnkrok–Nyquist

Axelsson–Lundqvist–Danielsson

Extra: Rasmussen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM 2014

Mer i ämnet