Ännu ett svenskt orienteringsbrons

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson tog brons i går. I dag följde Fredrik Johansson upp med att, även han, ta hem bronspengen i långdistanstävliningen i EM i Portugal. – Det här är absolut det största som jag har gjort, säger Johansson till TT.

Tävlingen, som gick under förmiddagen, sköts upp en timme. Anledningen var att banorna läckt ut innan och tävlingsledningen fick under natten lägga om alla bansträckningar.

Johansson var i mål, 27 sekunder efter vinnaren Daniel Hubmann från Schweiz och bara två sekunder från silverpengen som norrmannen Olav Lundanes tog hem. Senast en svensk herre tog medalj på långdistans var för sex år sedan, 2008.

– Det har varit väldigt tufft. Efter 35 minuter fick jag kämpa väldigt mycket då krafterna tröt. Men jag slet på hela vägen och det räckte till ett brons. Jag är otroligt nöjd, säger Johansson till SVT Sport.

Bland damerna bar Alva Olsson bäste svensk på en tolfteplats och Tove Alexandersson sprang in som 15:e tjej.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.