Foto: TT Nyhetsbyrån

Armstrong tillbaka i touren – frågar om Froome är ren

Uppdaterad
Publicerad

Lance Armstrong vann Tour de France sju gånger under sin karriär, men fråntogs samtliga segrar när han erkände dopning 2013.

Nu är han tillbaka på brottsplatsen för att cykla två etapper för välgörenhet – och passar samtidigt på att besvara om ledaren i touren, Chris Froome, kan tänkas vara dopad.

”Han är väldigt stark. För stark för att vara ren? Jag vet inte”, skriver Armstrong på Twitter.

Lance Armstrong vann Tour de France sju gånger i rad, men blev av med samtliga titlar efter att han erkänt dopning i en intervju 2013. Nu är han under uppmärksammade former tillbaka i touren.

Armstrong ska delta i ett välgörenhetsprojekt, och kommer att köra två etapper för att samla in pengar till forskning om leukemi på initiativ av den före detta Crystal Palace-spelaren Geoff Thomas, som själv drabbats av sjukdomen.

Tour de France

Många har upprörts av att Armstrong tillåts köra, däribland det internationella cykelförbundets ordförande Brian Cookson som tidigare kallat det ”respektlöst”.

Besvarar dopningsfrågan kring Froome

Britten Chris Froome, som vann Tour de France 2013, leder just nu touren hela två minuter och 52 sekunder före Tejay van Garderen. På Twitter svarar nu Lance Armstrong på om Froome och hans hjälpryttare i stallet Sky, Richie Porte, kan tänkas vara dopade.

”Det är uppenbart att Froome/Porte/Sky är väldigt starka. För starka för att vara rena? Fråga inte mig, jag har ingen aning”, skriver den forne cykelkungen.

Armstrong kommer att köra etapp 13 och 14 senare i veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de France

Mer i ämnet