25 000 poliser bevakar finalen

Uppdaterad
Publicerad

Polis och säkerhetspersonal har slagit till hårt även mot små protester under mästerskapet. För att hålla lugnet över hela turneringen är 25 000 man utkommenderade för att hålla ordning i samband med finalen i Rio de Janeiro.

Det är den största säkerhetsinsatsen i Brasiliens historia. Rädslan för att oroligheterna under Confederations Cup förra året skulle eskalera och sätta sin prägel på VM-slutspelet har i princip helt kommit av sig.

– Polisen har order om att skingra demonstranter. Jag kunde inte utsätta min familj för det, säger Paulo Cavalcante som förra året var ute på protestmarscherna och även hade sin tonåriga dotter med sig till AP.

Fotbolls-VM: Final

Även om polis och säkerhetspersonal har fått bukt med protesterna under mästerskapet finns rötterna till problemet kvar. I oktober är det val och presidenten Dilma Rousseff siktar på ännu en period vid makten.

– Vi har lyckts att upprätthålla lag och ordning, säger Rousseff och tycker att turneringen varit en framgång för landet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Final

Mer i ämnet