Foto: ARKIV: TT Nyhetsbyrå

371-rankad svensk stod upp mot Tomic

Uppdaterad
Publicerad

På pappret var Patrik Rosenholm, rankad 371:a, en lätt match för 76-rankade australiern Bernard Tomic. Men svensken stod upp bra i Kungliga tennishallen.

Rosenholm pressade fram ett tredje set och räddade där en matchboll innan Tomic vann med 7-6, 5-7, 6-4.

– Det känns lite bitter att jag tappade serven i tredje... Men det är ändå ungefär 300 platser som skiljer på rankningen, jag tar ett set och hänger med ganska bra, sade Rosenholm enligt TT.

Stockholm Open 2014

Det var glest på läktarna när Stockholm Opens huvudturnering inleddes i kväll. Men de som var på plats gjorde sitt bästa för att stötta Rosenholm, som är en av tre svenskar som fått ett wildcard till turneringen.

För Patrik Rosengren var det andra raka förlusten i turneringen. I ATP-debuten 2012 skrällvann han först mot fransmannen Gael Monfils men föll sedan mot Michail Juzjnyj, Ryssland, med 0-6, 2-6.

Talangerna Elias Ymer (233) och Christian Lindell (223) är turneringens två andra svenskar.

Tidigare i kväll slog publikfavoriten Jarkko Nieminen, som gjorde sin 15:e raka start i Stockholm Open, spanjoren Albert Ramos-Vinolas med 6-4, 6-4. Finländaren ställs i andra omgången mot antingen Fernando Verdasco, Spanien, eller Marinko Matosevic, Australien.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stockholm Open 2014

Mer i ämnet