Lindell nöjd trots förlust

Publicerad

Kraftigt förkyld och utslagen från tennisturneringen Stockholm Open. Christian Lindell var nöjd ändå.

– Det här var den bästa kvällen i mitt liv, sade han efter 4-6, 6-7 mot Dustin Brown, Tyskland.

De svenska spelarna har försvunnit i rask takt från Stockholm Open. Först Patrik Rosenholm och sedan Elias Ymer.

Stockholm Open 2014

På onsdagskvällen var det dags för grusspelaren Christian Lindell att visa upp sig för åskådarna vid centercourten i Kungliga tennishallen.

När den förkylda 22-åringen, som bor i Rio de Janeiro, Brasilien, klev in på den blå banan var det med tydliga direktiv från tränaren Fredrik ”Fidde” Rosengren:

 * Jobba hårt med fötterna för att hamna i bra position.

 * Hamna inte för långt bakom baslinjen.

 * Undvik bakvikt.

Detaljer som Lindell har nött på under åtskilliga timmar för att bli van vid underlaget.

”Forehand för grus”

Det var träning som gav resultat – i alla fall delvis.

– Jag har en forehand för grus, vilket märktes, och sedan har jag svårt med returerna. Jag brukar gå bakåt i returspelet på grus men nu var jag tvungen att gå framåt, annars går det inte att spela inomhus, sade Lindell.

– Men jag är ändå ganska nöjd. Han är en bra spelare, topp 100, och jag gjorde en bra match, speciellt i andra set då jag fick igång min serve.

Kraftfulla servar

Christian Lindell, 223:e på världsrankningen, plockade flera poäng på sina kraftfulla servar och känsliga slag. Men med en strid ström av enkla misstag under inledningen tappade svensken första set och karriärens första inomhusmatch – debuten i Stockholm Open – slutade efter lite mer än en timmes spel med förlust, 4-6, 6-7.

– Tyvärr gjorde jag dubbelfel på viktiga poäng, några breakbollar och i tiebreak. Men jag kan ändå inte vara så besviken, det här var trots allt min första innematch, sade han.

Tidigare under onsdagen ordnade sjundeseedade Fernando Verdasco en kvartsfinalsplats. Spanjoren imponerade mot Jarkko Nieminen, Finland, och vann med övertygande 6-3, 6-4.

För Verdasco väntar nu australiske Bernard Tomic, som tidigare under dagen besegrade Kevin Anderson, Sydafrika, med 7-6, 6-4.

Dessutom är regerande mästaren Grigor Dimitrov i kvartsfinal. Bulgaren inledde starkt mot Teimuraz Gabasjvili, tappade greppet om duellen men lyckades till slut vinna med knappa 7-5, 7-6. I nästa match väntar antingen amerikanen Jack Sock eller fransmannen Jeremy Chardy.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stockholm Open 2014

Mer i ämnet