Daniel Tellanders Alingsås orkade inte stå emot Barcelona. Foto: TT Nyhetsbyrån

Alingsås skakade Barcelona

Uppdaterad
Publicerad

Barcelona har vunnit den spanska liga tre år i rad.

De vann Champions League för bara tre år sedan.

Men mot Alingsås skakades de om rejält.

Alingsås inledde Champions League-matchen mot Barcelona på ett sensationellt bra sätt. Efter en kvart hade Barcelona tagit timeout, och Alingsås ledde med 10–7.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek. Trots att vi släpper 18 mål så orkar vi hänga med Barcelona, säger tränaren Mikael Franzén till alingsastidning.se.

Handboll Champions League herrar

Men de svenska mästarna, som förra veckan tog sin första seger någonsin i Champions League då de besegrade Besiktas, orkade inte stå emot det spanska storlagets forcering.

Femma i tabellen

När halvleken var slut ledde ”Barca” med 18-–17 och till slut vann de med hela 42–29 efter att det runnit iväg ordentligt i den andra halvleken.

– Jag tycker att det rinner iväg lite väl mycket när det kommer till målen och vi har många oprovocerade bolltapp. Men Barcelona är ett otroligt bra handbollslag. De är tunga och skickliga och kan stressa fram misstagen, säger Franzén.

– Vi orkar helt enkelt inte i den andra halvleken. Barcelona har flera frilägen, vilket gör det svårt för Aggefors i målet. Barcelona kliver upp några gånger och prickskjuter in bollarna från tolv meter. Det är svårt att försvara sig mot ett sådant anfall.

Alingsås ligger på femte plats i tabellen, med tre poäng upp till Wisla Plock som innehar den sista slutspelsplatsen. Tre matcher återstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handboll Champions League herrar

Mer i ämnet