Foto: Bildbyrån

Ny smäll för Kristianstad i CL

Uppdaterad
Publicerad

IFK Kristianstad har ett uttalat mål att ta sig förbi gruppspelet av årets Champions League.

Laget har dock hamnat i en brant uppförsbacke efter att ha förlorat den andra raka gruppspelsmatchen i kväll. Laget föll borta mot Dinamo Bukarest med 28-25.

För femte året i rad har Kristianstad avancerat till gruppspelet av Champions League. Laget förlorade dock premiären mot danska Gog med 33-24 efter att ha tappat en femmålsledning.

Viktig avslutning

Handboll Champions League herrar

I kväll lyckades man hålla ihop spelet på ett bättre sätt men kunde aldrig riktigt utmana rumänerna när matchen skulle avgöras. Mycket på grund av att hemmalaget hade en storspelande målvakt i Saeid Heidarirad.

När svenskarna var på väg i kapp stängde Heidarirad igen, samtidigt som han stundtals fick en del hjälp av målramen. Åt andra hållet lyckades Kristianstad inte hålla ihop försvaret och många gånger kunde hemmalaget rinna igenom och få med sin några enkla mål.

Två lag går vidare från gruppen och målskillnaden kan bli viktig i slutändan. Med niomålsförlusten i första matchen var det viktigt att inte låta det rinna iväg för långt. Bukarest ledde ett tag med sex bollar men en stark avslutning bidrog till att det halverades.

Trots det står Kristianstad för en tuff utmaning. noll poäng efter två spelade matcher och en jumboplast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handboll Champions League herrar

Mer i ämnet