Direkt efter prisutdelningen fördes Alberto Contador iväg för läkarundersökning. Foto: TT Nyhesbyrån

Contador kan tvingas bryta Girot

Uppdaterad
Publicerad

Alberto Contador siktar på att ta hem både Giro d'Italia och Tour de France.

Men redan efter den sjätte etappen kan han nu tvingas bryta.

Detta efter en otäck masskrasch.

Alberto Contador leder Giro d'Italia, och har siktat på att bli den förste sedan 1998 att ta hem både girot och Tour de France.

Men nu svävar hans fortsatta italienska cykeläventyr i ovisshet. Han var i dag inblandad i en otäck masskrasch under dagens etapp. Detta efter att italienaren Daniele Colli kraschat svårt när han hakade i en åskådare som hängde för långt ut över kravallstaketet för att ta bilder med mobilen. Runt 15-20 cyklister drogs med i fallet, bland dem den alltså Alberto Contador som uppskrapad tog sig upp på cykeln för att rulla i mål.

Giro d'Italia

”Mer information i morgon”

När Contador senare tog emot den rosa ledartröjan kunde han inte få på sig den efter svåra smärtor vid vänster axel, vilket gav farhågor inför fortsättningen. Farhågor som stallchefen Stefan Feltrin bekräftade efteråt.

– Det är möjligt att han inte kan stå på startlinjen i morgon. Vi kommer att ha mer information och säga mer i morgon, säger hans stallchef Stefano Feltrin enligt cycling-news.info.             

Kan ha brutit nyckelbenet

Den spanske stjärnan ådrog sig, enligt sajten, både knä- och axelskador.     

Dessutom kan han ha brutit nyckelbenet.

– Inom de närmaste timmarna, efter läkarens första utvärdering, kommer vi att bestämma om vi behöver uppsöka ett närliggande sjukhus för röntgen, säger Feltrin.

Colli värre skadad

Contador tvingades i fjol bryta Tour de France efter den tionde sträckan på grund av en stor masskrasch.          

Colli blev än värre skadad och låg länge på asfalten innan ambulansen körde bort honom. Han hade armen i en onaturlig vinkel, bilder svåra att titta på.

Contador leder tävlingen med två sekunder före Fabio Aru och 20 före Richie Porte.

Målgången skedde för första gången i Girots historia i den exklusiva turistorten Castiglione Della Pescaia vid kusten.

Orten har svenskanknytning. Den svenske kompositören och musikern Jules Sylvain (född 1900 som Stig Hansson) avled i Castiglione Della Pescaia 1968 och ligger begravd där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Giro d'Italia

Mer i ämnet