Ung hemmaåkare höll undan i Girot

Uppdaterad
Publicerad

Hemmaåkaren Davide Formolo, 22, kunde hålla undan efter att ha gått loss uppför de sista milen i dagens etapp, den fjärde, av Giro d'Italia med målgång i La Spezia.

På upploppet kunde han kasta en blick bakåt och se att den första klungan med favoriterna inte skulle hinna ikapp. Formolo blev proffs förra året.

– Jag får lite extra energi av att många tror på mig, säger segerherren.

Giro d'Italia

I klungan var nye totalledaren Simon Clarke först och gjorde segertecken. Efter mållinjen blev han uppmärksammad på att han hade en cyklist framför sig och tog sig lite försmädigt över huvudet i en bedrövad gest. Men ganska snabbt samlade Clarke ihop sig och sa att han visst hade koll på att han var tvåa i mål. Segergesten kom av att han tog över ledartröjan.

– Jag kunde inte hålla emot känslorna när det stod klart att jag skulle ta över den rosa tröjan, säger Clarke i Eurosport.

Bland åskådarna befann sig Eurosports kommentator Roberto Vacchis mamma. Hon bor där och Vacchi känner vägarna som i sin egen ficka efter tävlingar där i barndomen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Giro d'Italia

Mer i ämnet