Åtta svenskar i heltysk CL-final

Uppdaterad
Publicerad

Det finns gott om svenska nyckelaktörer när herrarnas heltyska Champions League-final ska avgöras mellan Kiel och Flensburg i dag.

– Att spela Champions League är det största man kan uppleva som handbollsspelare. Nu ska vi ge järnet och vinna, säger Kielmålvakten Andreas Palicka till Göteborgsposten.

I semifinalen mot ungerska Veszprém fick Palicka hoppa in i stället för målvaktskollegan Johan Sjöstrand och storspelade när Kiel oväntat vann med 29-26.

Handboll Champions League herrar

– Det är fantastiskt att vi har tagit oss till final med detta nya och oerfarna laget. Jag tycker vi har gjort oss förtjänt av detta för vi har spelat riktigt bra handboll de senaste veckorna, säger Palicka som tillhört Kiel sedan 2008.

Nicklas Ekberg gör Palicka och Sjöstrand sällskap i Kiel.

Hos Flensburg finns såväl tränaren Ljubomir Vranjes, som Hampus Wanne, Mattias Andersson, Jim Gottfridsson och Tobias Karlsson.

I Flensburgs semifinal mot Barcelona blev Andersson, Wanne och Gottfridsson hjältar när deras Flensburg vände och vann på straffar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handboll Champions League herrar

Mer i ämnet