Ifjol vann Sandviken SM-guld på herrsidan. Här hyllas Sandvikens Erik Pettersson efter hans 1-0 i finalen på Friends. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bandyfinalerna tillbaka i SVT

Uppdaterad
Publicerad

De hetaste publikmatcherna i grundserien och slutspelet samt båda SM-finalerna. Du ser dem direkt i SVT i vinter. – Det känns väldigt spännande att åter kunna erbjuda vår publik det allra bästa från den svenska elitbandyn, säger SVT:s projektledare Jacob Hård.

SVT kommer att sända ett antal bandymatcher den här säsongen, bland annat flera elitserie- och slutspelsmatcher.

Höjdpunkten blir förstås herrarnas och damernas SM-finaler, som för första gången spelas på Tele2 Arena i Stockholm, 14 mars.

Elitserien i bandy 2014-2015

– Bandyn passar bra in i vårt starka vinterutbud och särskilt roligt är det att ett av den svenska idrottens allra mest klassiska evenemang – SM-finalen i bandy – är tillbaka, säger Jacob Hård.

”Viktigt få synas i en kanal som kan ses av alla”

Bandysändningarna inleds med herrderbyt Villa Lidköping-Vänersborg 29 november. Klassiska Annandags-bandyn blir en annan idrottslig höjdpunkt i SVT samt trettondagsbandyn. De flesta matcherna, som visas i SVT, kommer att sändas inom ramen för Vinterstudion.

– Det var ett starkt önskemål från klubbarnas sida att finnas med i Vinterstudion och synas i en kanal som kan ses av alla, säger Elitseriens ligachef Per Selin till SVT Sport.

– Vi sänder de allra hetaste matcherna och vi vill i så stor utsträckning som möjligt visa bandyn för en stor publik i Vinterstudion. Det känns roligt att bandyn är tillbaka i SVT, på sikt kanske det kan bli en utökad satsning, säger Jacob Hård.

Fakta

Finalfakta

SM-finalerna spelas den här säsongen för första gången på Tele2 Arena i Stockholm. Finaldatum är 14 mars.

SVT Sport i sociala medier

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i bandy 2014-2015

Mer i ämnet