Bertil hjärnan bakom ”Team Family”

Uppdaterad
Publicerad

Team Family 

Dom kallar sig själva ”Team Family”, familjelaget med 25 glada cykelentusiaster som alla delar samma intresse, att cykla mountainbike. 

Med medlemmar från tre olika generationer totalt, reser teamet runt i landet och tävlar nästan varje helg. I helgen var familjen på plats i Mora för att delta i cykelvasan.

– Det har varit fantastiskt trevligt, strålande väder och ett mycket trevligt arrangemang, säger Bertil Svedberg som är äldst i gänget.

Även teamets yngsta medlem Harry cyklade i helgens tävlingar. Det blev 800m, i rasande tempo för fyraåriga Harry, som firade med att äta godis och visa upp sin medalj för familjen.

Tillsammans med sonen Daniel Svedberg håller Bertil  Svedberg ihop Team Family som har fått en del uppmärksamhet för sitt stora glada gäng.

– Det bästa med Team Family är att hela familjen är tillsammans, säger Bertil Svedberg.

Hur det gick för familjen kan ni se i söndagens program ”cykelvasan” som visas 17:25 i SVT1.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.