Besviken Boork blickar framåt

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter uttåget ur VM träffade SVT Sport Damkronornas förbundskapten Leif Boork. Han var besviken och i viss mål självkritisk. – Förstakedjan fungerade inte, säger Boork.

Sverige ledde mot Ryssland med 1-0 och hade ett visst grepp om matchen. Det blev dock en rysk 2-1-seger – och en svensk sjätteplats i turneringen. Leif Boork sticker inte under stol med vad som inte fungerade.

– Förstakedjan fungerade inte 100-procentigt beroende på att Michelle Löwenhielm inte var i tillräckligt bra form. Det gick ut över Jenni Asserholt och Pernilla Winberg. Michelle har fungerat jättebra där tidigare, säger Leif Boork till SVT Sport.

Damkronorna

Boork övervägde att vaska om i kedjorna men lät bli eftersom han inte ville rucka på övriga konstellationer. Det var ett svårt val.

– Vi hade en femma som var riktigt vass offensivt. Vi hade behövt en till, konstaterar förbundskaptenen.

Nu väntar nya träningsläger innan det börjar dra ihop sig för nästa VM. Det är mycket som kan bli bättre.

– Fysiken måste bli ytterligare bättre. Vi måste spela i ett högre tempo, säger Leif Boork.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet